29 augusti 2021
17:00

Hjorted-Totebo

Referat: Tjust IF FF - Hjorted-Totebo

B-killarna tog en ny skalp på bortaplan mot ett av topplagen i serien. Den här gången var det Tjust som fick bita i det nylagda konstgräset i Loftahammar. Det såg litet segt ut för killarna i början av matchen mot det snabbfotade hemmalaget. Men efter att Tompa i målet räddat en straff och August lobbskjutit 0-1, på Davids passningefter en kvart, så började HT ta över matchbilden. Visserligen kvitterade Tjust innan pausvilan, men Ht kändes ändå mera stabila.
Andra halvlek var spelmässigt ganska jämn, men det var HT som skapade de vassaste chanserna. Bl.a. två missade frilägen innan David, fint framspelad av Linus, snyggt lobbade in segermålet i 88 min. Annars präglades slutet av matchen mycket av att hemmalaget tappade humöret efter ett bortdömt mål. Hela fyra gula och ett rött kort delade domaren ut. Samtliga pga protester.
HT gjorde återigen en mycket bra bortamatch.Märkligt ändå att man tagit segrarna mot topplagen men förlorat mot de bägge bottenlagen. Beröm till samtliga för den här matchen. Ett extra plus till Tompa i målet som dessutom räddade en straff.
På tisdag spelar B-laget sin sista match för året då man möter Gunnebo på Tollevi.